Vingårdar i närheten av Kapstaden

Sydafrika är ett av världens ledande vinproducerande länder med erkänt goda och högkvalitativa viner på sin meritlista att ståta med. Detta är ett dokumenterat faktum som bland mycket annat har resulterat i att den så kallade vinturismen till Sydafrika har ökat något alldeles kolossalt mycket under bara de senaste åren. Många garvade researrangörer har till och med börjat erbjuda sina kunder skräddarsydda vinresor till landet på Afrikas sydspets. Om du tycker om vin så kommer du att älska Sydafrika. En bra grej är att många sydafrikanska vingårdar ligger på ett bekvämt avstånd av ynka 45 minuter från Kapstaden. Det betyder i klartext att du har hur många fina möjligheter som helst att kunna stifta närmare bekantskap med sydafrikanska viner i absolut världsklass.
Sydafrika är landet där en mycket stor andel av världens absolut bästa viner produceras. Det är därför inte alls särskilt konstigt att vinturismen har blivit så stor som den är i Sydafrika. Hit reser varje år tusentals vinälskare från hela världen för att få provsmaka viner från lokala vingårdar och givetvis köpa med sig en eller ett par flaskor utsökt sydafrikanskt vin. Det har i takt med det alltmer ökande intresset blivit en grej för majoriteten av vingårdarna i Sydafrika att hålla öppet för turister och andra intresserade att få besöka vingården och med egna ögon ta del av produktionen av vin på gården. Missa inte denna unika möjlighet om du älskar gott vin och åker på en semesterresa till Sydafrika.

Kapstaden är som alltid en spindel i nätet. Detta tack vare att ett antal vingårdar ligger i stadens omedelbara närhet. Du behöver inte åka mer än max 45 minuter för att kunna besöka en av dessa vingårdar, om du befinner dig i Kapstaden. Det finns flera dagsturer att välja mellan från Kapstaden.