Vilka djur kan man få uppleva under en safari i Sydafrikas nationalparker och game reserves?

En safari i någon av Sydafrikas nationalparker eller game reserves är något som hör till när man reser till detta väldiga och vackra land. Nationalparker och game reserves är naturliga miljöer för många av Afrikas vilda djur och du kommer därför att få rika tillfällen att kunna studera dessa djur på nära håll under ditt besök i parken. Vilka djur kan man få uppleva under en safari i Sydafrikas nationalparker och game reserves? Detta ska vi försöka berätta om i denna artikel.

Det afrikanska djurlivet är helt enormt och väldigt mångskiftande. Den som någon gång har sett dokumentära filmer från Afrikas savanner vet nog redan i vart fall en del om vad som väntar var och en som beger sig ut på safari i de sydafrikanska nationalparkerna och game reserves. Här finns bland mycket annat alla de fem stora djurarterna som brukar gå under samlingsnamnet ”The Big Five”, det vill säga lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning. Men naturligtvis så finns det ett myller av andra både välkända och mindre kända djurarter i dessa parker.

Här finns naturligtvis massor av olika sorters apor. Du kommer nog även med till visshet gränsande sannolikhet att kunna få syn på antiloper, zebror och långhalsade giraffer. Sydafrikas nationalparker och game reserves är givetvis också hem för hyenor och flodhästar och bli inte förvånad om du får se en krokodil kravla sig över vägen framför din bil när du kommer körande i sakta mak utmed en av vägarna i parken.

Givetvis så finns det massor av fåglar i alla regnbågens färger här. Dessutom så huserar en lång rad dödligt giftiga och även mindre farliga ormar här. Krugerparken är bland annat hem åt den fruktade och extremt giftiga ormarten svart mamba.