Vandring i Kapstaden

Vandring är ett nöje som fler och fler får upp ögonen för när man befinner sig på semester utomlands. Förutom att det är ett fullständigt utmärkt sätt att motionera så är det här med att ge sig iväg med sina egna apostlahästar ett helt perfekt sätt att ta sig fram och hinna upptäcka nya platser och miljöer i sin egen takt. Kapstaden är en stad som är som klippt och skuren för alla som gillar vandring. Med sin kuperade terräng, som bland mycket annat bjuder på kända landmärken i stil med Taffelbergen och Godahoppsudden, finns det nästan hur många miljöer som helst att välja mellan för den som gillar att ta sig fram till fots.

Kapstaden är Sydafrikas näst största urbana område. En ganska intressant detalj med Mother City, som staden brukar kallas ibland, är att dess terräng är minst sagt kuperad. Det finns drygt 70 bergstoppar som allihop är högre än 300 meter inom stadens gränser. Taffelbergen och Godahoppsudden är två världsberömda landmärken som ger Kapstaden en helt unik profil.

Om du tillhör den alltmer växande skaran av turister som tycker om att förflytta dig till fots så är Kapstaden ett mycket hett tips för dig som du bör ta dig en närmare titt på. Du kommer nämligen att älska alla dessa miljöer som utgör en spännande utmaning för alla som älskar vandring.

Taffelbergen – eller Table Mountains som de heter på engelska – bjuder på hisnande vackra vandringsleder som tar besökaren ända upp till toppen av berget, högsta punkten reser sig mer än 1 000 över havet, där du sedan kan stå i timmar och bara njuta av den hänförande utsikten över staden och havet därutanför.

En annan omtyckt vandringsled tar dig hela vägen ut till spännande Godahoppsudden, där de två världshaven Atlanten och Indiska oceanen möts.