Valskådning i Sydafrika

Valskådning, eller valsafari som det också brukar kallas med ett annat ord, är en mycket stor turistattraktion i Sydafrika. Denna typ av upplevelse ger dig möjlighet att med egna ögon få se dessa havens jättar i deras eget element och i den miljö där de lever. Missa inte möjligheten till valsafari när du är i Sydafrika. Det är en upplevelse som du garanterat aldrig kommer att glömma så länge du lever.
Visste du att Sydafrika kan erbjuda världens absolut bästa valskådning där du från land med blotta ögat eller med hjälp av en bra kikare kan studera valar när de hoppar eller simmar runt i sin alldeles egen miljö? Haven utanför Sydafrika är nämligen ovanligt rika på valar av olika slag. Detta har resulterat i att en helt ny typ av turism har uppkommit som går ut på att kunna erbjuda alla turister som besöker landet på Afrikas sydspets att få se valar i deras naturliga element. Det är detta som valskådning går ut på.

Det allra bästa stället i hela Sydafrika för valskådning är nog utan minsta tvivel Hermanus, som ligger i Västra Kapprovinsen sydöst om Kapstaden. Hermanus anses vara världens bästa plats om man är sugen på att se sydkapare eftersom dessa valar ofta uppehåller sig i Walker Bay och det är ganska vanligt att de simmar väldigt nära land, ibland bara någon meter från land vilket gör att du kan se dem från land här. Annars kan du hitta perfekta utsiktspunkter för valskådning på många andra platser utmed Garden Route eller The Wild Coast.

Sydkapare är för övrigt bara ett av många exempel på valar som man kan se i farvattnen runt Sydafrika. Vill du exempelvis se blåvalar så bör du dock följa med på valsafari i en båt som tar dig till havs.