Vad ska man tänka på inför resan till Sydafrika?

Sydafrika är ett fantastiskt och oerhört vackert land som har hur mycket som helst att erbjuda sina besökare. Funderar ni på att åka dit på semester? Grattis! Ni har mycket att se fram emot. Men det finns även mycket att tänka på inför er resa till Sydafrika. Här ska ni få med er några tips på vägen.

Dagen då ni ska sätta er på flygplanet och starta er så hett efterlängtade resa ner till Sydafrika närmar sig med stormsteg och den slutliga nedräkningen har startat. Snart är ni där. Värme, sol och fantastiska äventyr väntar på er. Men innan det är dags att börja packa väskorna så finns det massor av viktiga saker att tänka på, både små och stora detaljer som ni absolut inte får missa. För om ni gör det finns det en överhängande risk för att hela er resa kan gå i stöpet och det är väl knappast något som ni önskar med tanke på att ni har satsat ett antal tusen kronor på er resa ner till Sydafrika.

För oavsett om det är första gången som ni besöker Sydafrika eller om ni har varit i detta vackra land ett flertal gånger tidigare så är det viktigt att tänka på alla detaljer för att det ska bli rätt. Här får ni en bra checklista att använda er av.

Har ni allihop varsitt giltigt pass?

Behöver ni vaccinera er innan avresan?

Ska ni använda er av kontanter, bankkort eller kontanter på resan?

Kolla upp era reseförsäkringar i händelse av sjukdom eller olycksfall under resan. Att förlita sig på ren tur eller att tänka ”det ordnar sig ändå” kan bli oerhört kostsamt och ödesdigert för er. Ett bra försäkringsskydd är A och O på resan.

Har ni ordnat med hyrbil?