Våra bästa resor till Seychellerna – kombinera sol och bad i paradiset med safari

Dagens tips för er som planerar en safari i Afrika; kombinera den bästa safarin i Afrika, i makalösa norra Tanzania med ikoniska Serengeti och Ngorongorokratern, med paradisstränder på Seychellerna.

Resor till Seychellerna har ökat på senare år. Många är de som drömmer sig bort till de fantastiska stränderna i detta tropiska paradis. Kanske för att stå på de berömda stränderna med kristallklart vatten, korallvit sand och de mjuka klipporna som havet format genom årtusenden. För er som vill se Seychellerna men också uppleva ett verkligt äventyr och tipsar vi om att kombinera en safari i Tanzania med sol och bad på Seychellerna. Tack vare flygförbindelser från såväl Tanzanias huvudstad Dar Es Salaam och Kenyas huvudstad Nairobi till Mahe på Seychellerna är det ganska enkelt att kombinera dessa två resmål. Under den svenska vintern (december till mars) när vinterstormarna rasar i södra Sverige och snön vräker ner i norr vandrar Serengetis gnuer och zebror ut på den öppna grässavannen i Ndutu (södra Serengeti) här kan man skåda ett naturens verkliga underverk när slätten är hem till över 2 miljoner gräsätare. Den enorma tillgången på bytesdjur gör också att rovdjuren är extremt aktiva under denna period. Ndutu under migrationen anses vara en av de bästa tiderna och platserna att se t.ex. lejon. Lejonen är aktiva även mitt på dagen och de är helt orädda för turister och kommer ofta närajeeparna.

Förutom lejon, gnuer och zebror kan ni se en mängd djur i Serengeti och Ngorongorokratern som elefant, buffel, leopard, Thomsons gasell, Grants gasell, eland, koantilop, hyena, babian, giraff, flodhäst, krokodil, noshörning, klippspringare, springbock, topi, vattenbock, schakal, buffel, serval m.fl.

Efter er safari kan ni sedan flyga vidare till Seychellerna. På Seychellerna kan ni hoppa mellan de olika öarna från den stora huvudön Mahe till de mindre öarna Praslin och La Digue. La Digue är som en resa i tiden. Här finner ni små pittoreska byar med gator kantade av små affärer, marknader och caféer. På ön finns nästan inga bilar utan bara cyklar, människor och djur. Praslin erbjuder vita sandstränder i alla väderstreck och ni behöver inte nöja er med den stranden ni bor vid. Ni kan ta er runt med bil eller cykel och besöka alla öns stränder. Att upptäcka dessa paradisöar på cykel är något vi verkligen kan rekommendera. I lagom takt tar ni er fram. Vinden i håret, vyerna och vägen öppen framför er. Ni bor bekvämt på hotell med all inclusive eller på ett litet guest house. Seychellerna har något för er oavsett om ni söker lyx och flärd eller hellre vill ha ett litet familjärt boende med frukost i en prunkande trädgård.

Tanzania och Seychellerna är i sanning den ultimata kombinationen av äventyr, upplevelser och sol och bad.