Utflykter i och kring Kapstaden

I Kapstaden är det helt omöjligt att ha tråkigt. Det finns hur mycket som helst att både se, göra och uppleva. Hela tiden väntar nya äventyr och spännande upplevelser på dig bakom nästa hörn. Det låter som en klyscha men vi drämmer till med den nakna sanningen ändå; Kapstaden är rock n roll dygnet runt. Bered dig på en ett enda långt hålligång när du anlänt och klivit av planet. En av de stora fördelarna med Kapstaden och hela det väldiga landet i övrigt är att det inte råder någon som helst tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika. Även om flygresan är lång och jobbig så behöver du ändå inte riskera att drabbas av jet lag när du kommit hit. Här ska du få några tips på utflykter i och kring Kapstaden.
Taffelberget är ett måste när man besöker Kapstaden. De allra flesta åker linbana upp till toppen av berget men man kan även välja att vandra dit upp. Då måste man dock hålla sig till de markerade vandringslederna. Vädret kan skifta blixtsnabbt uppe på berget så utsikten kan gå från perfekt till urusel på ett par sekunder.

Att dyka omgiven av hajar är ett annat nöje som många provar på under sin vistelse i Kapstaden. Gansbaai, två timmar öster om Kapstaden, är ett eldorado för alla som vill dyka med hajar. Man sänks ner i en stålbur i vattnet medan vithajar och andra rovfiskar simmar förbi. En sådan upplevelse är något att skryta om inför jobbarkompisarna när man kommit hem igen.

Godahoppsudden och den numera före detta fängelseön Robben Island är två andra exempel på klassiska utflyktsmål som man kan välja att besöka när man befinner sig i Kapstaden. Både Godahoppsudden och Robben Island har varsin historia att berätta som är värdefull att lyssna till.