Upptäck Sydafrika på egen hand

Sydafrika upplever man allra bäst på egen hand. Buss, tåg eller hyrbil är helt utmärkta hjälpmedel som tar dig rakt in i det riktiga Sydafrika långt bort från de vanliga turiststråken. Passa på att upptäcka Sydafrika på egen hand.

Visst har gruppresor med kunniga guider i spetsen för skaran sitt eget värde. Detta är inget som vi på något sätt ska förringa. Men låt oss ändå slå ett slag för möjligheten att upptäcka Sydafrika – detta väldiga och vackra land – på egen hand. Många resebyråer säljer färdigpaketerade resor till Sydafrika för den som hellre föredrar att resa ensam. Dessa paket brukar innehålla flygresa tur och retur till Sydafrika samt hyrbil med föreslagen resrutt, kartor, GPS och förbokade hotell utmed resans väg. Du kommer alltså överens med resebyrån i förväg vilken rutt du ska följa och sedan är allt klappat och klart och det är bara att börja se fram emot resan till Sydafrika.

På egen hand i Sydafrika kan du till exempel ge dig ut på safari i någon av landets enorma nationalparker och game reserves för att få en chans att möta lejon, giraffer, bufflar, elefanter, antiloper och andra vilda djur i deras egen miljö. Du får en helt unik möjlighet till att i lugn och ro i den takt som du bestämmer själv upptäcka livet i Sydafrika bortom de vanliga turiststråken och det hektiska livet på vägarna som en traditionell gruppresa annars lätt kan falla in i. Det är du själv som håller i taktpinnen. Besök vingårdar, njut av landets oerhört vackra natur och upptäck ett Sydafrika som andra kanske aldrig kommer i närheten av på sin resa till detta fantastiska land. Besök små byar och samhällen, stora miljonstäder, världsberömda attraktioner i stil med Godahoppsudden och allt annat som Sydafrika har att erbjuda dig.