Upplev ett riktigt äventyr på safari i Sydafrika

Sydafrika är ett land som många av oss väljer att besöka på semestern på grund av de fina möjligheterna att kunna åka på safari i någon av de enormt stora nationalparkerna som finns här. En safari i Sydafrika är ett riktigt äventyr som erbjuder dig chansen att studera Afrikas vilda djur på nära håll.

Att som svensk turist besöka Sydafrika är en stor och omtumlande upplevelse eftersom detta stora och vidsträckta land, som till ytan är mer än dubbelt så stort som Sverige, erbjuder en så rik variation av äventyr och upplevelser som bara väntar på att dig. Här möts du av brusande storstäder som Johannesburg och Cape Town som står i skarp kontrast till den sydafrikanska landsbygden som präglas av små byar och mindre samhällen. Sydafrikas största inkomstkälla är turismen och man kan tack vare de stora och vidsträckta nationalparkerna som finns här erbjuda sina besökare den för Sydafrika helt unika möjligheten att åka på safari för att kunna studera lejon, elefanter och andra vilda djur på nära håll i den naturliga miljö där dessa djur lever. Missa inte chansen att åka på safari när du befinner dig i Sydafrika. Det är ett äventyr som du aldrig kommer att glömma.

 

Safari på egen hand eller tillsammans med guide

För den som är intresserad av safari i Sydafrika så finns det hundratals olika alternativ att titta på och vilket man ska välja beror givetvis helt och hållet på vad man själv vill få ut av sitt besök här. Man kan välja att köra runt i eget fordon i någon av parkerna eller tillsammans med en guide. Det vanliga är att man bor på en Safari Lodge inne i parken och utgår därifrån. Den mest kända nationalparken i Sydafrika heter Kruger National Park.