Surfa på vågorna runt Kapstaden

Kapstaden och surfing hör ihop som ler och långhalm. Tycker du om surfing och att rida på vågornas toppar så kommer du att älska Kapstaden. Windsurfing, kite surfing och inte minst vanlig surfing är hur stort som helst i och omkring Sydafrikas näst största stad. Det finns hur många toppenfina surfstränder som helst i Kapstadens omedelbara närhet, med allt från stränder där vågorna är lagom stora och därför passar för nybörjaren till stränder med brutalt höga vågor som kanske passar den erfarne surfaren lite bättre. Oavsett om du är ny eller gammal i gamet så finns det med andra ord en surfarbeach som kommer att passa för dig när du besöker Kapstaden.

Kapstadens många stränder – både utmed Atlanten och utmed Indiska oceanen – bjuder alla som älskar surfing på rika möjligheter att rida på vågorna. Älskar du att surfa så är Kapstaden ett givet alternativ för dig, ett resmål som du bör ta dig en extra titt på när du sitter och planerar inför din nästa semester. En både bra och väldigt praktisk grej med Kapstaden är ju att det inte råder någon tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika, vilket gör att du inte behöver drabbas av någon jet lag även om flygresan dit är väldigt lång.

Nordväst om Kapstaden hittar du de fina stränderna Lighthouse och Big Bay som båda erbjuder surfaren ganska snälla vågor att ta sig an. Sunset Beach, Melkboss och Langebaan är några andra populära surfstränder i området. Surfing är som sagt var hur stort som helst i Kapstaden. Det är en sport som engagerar både unga och äldre här. Staden håller i den årligen återkommande surfartävlingen Red Bull Big Wave Africa. Du kommer ganska snabbt att märka hur stort det är med såväl windsurfing, kite surfing som vanlig surfing i Cape Town.