Ska man resa med guide eller på egen hand i Sydafrika?

Att resa till Sydafrika är något som många drömmer om och som alltfler genomför. Det är en resa som tar dig inte bara till andra sidan jordklotet utan även rakt in i en annan kultur. Den stora frågan som många ställer sig är om man ska resa tillsammans med en guide eller om det går lika bra att resa på egen hand i Sydafrika. I den här artikeln ska vi försöka besvara den frågan.

Ska man resa med guide eller på egen hand i Sydafrika? Ja, det är en fråga som man faktiskt kan hitta väldigt många olika svar på. Många tycker nämligen att det känns tryggt och säkert att kunna anlita en välutbildad guide som tar ansvar för hela upplägget av resan och som kan berätta och förklara för er när det dyker upp frågor kring de upplevelser som ni kommer att göra under resans gång. Detta gäller inte minst när man ger sig ut på safari i Sydafrikas många nationalparker och game reserves. Då kan det många gånger kännas bra att ha en guide med sig som känner till djurlivet i parken.

Men visst går det minst lika bra att resa på egen hand och upptäcka Sydafrika utan hjälp av en guide. Att resa på egen hand ställer visserligen lite större krav på dig som resenär eftersom du är helt utlämnad åt dig själv när det gäller att hitta rätt, men det fungerar absolut hur bra som helst att ge sig ut på de sydafrikanska vägarna helt själv. Att resa på egen hand i Sydafrika har den fina fördelen att du inte behöver ta hänsyn till andra resenärer utan kan lägga upp din resa själv. Så svaret på frågan i rubriken är att valet är ditt eget.