Sea Point

Sea Point är namnet på en av Kapstadens mest förmögna och därtill mest tätbefolkade stadsdelar, ungefär som Östermalm i Stockholm. Sea Point ligger på strandremsan mellan Signal Hill och Atlanten, några kilometer väster om Cape Town Central Business District. Under de mörka åren då Sydafrika styrdes av apartheidregimen var Sea Point ett område där enbart vita fick bo och verka, eftersom man från regeringens sida gjorde en strikt skillnad mellan olika raser. Detta är dock tack och lov ett minne blott och idag är Sea Point hem för människor från alla möjliga kulturer. Många utländska investerare har visat intresse för området och ser stora möjligheter där. Ta dig gärna tid för ett besök i Sea Point när du befinner dig i Kapstaden.

Lions Head vakar likt en lejoninna över människorna i Sea Point. Det går liksom inte att komma ifrån denna jättelika väktare av sten när man befinner sig i denna del av Kapstaden. Det som förr var en stadsdel där enbart vita, enligt de strikta apartheidlagarna, tilläts att bo och där människor med annan hudfärg, enligt samma stränga lagar, var portförbjudna har idag, likt övriga Sydafrika, förvandlats till en mångkulturell stadsdel. Det finns de facto väldigt mycket att se och göra under ett besök i Sea Point.

Sea Point Beach Front Promenade är en lång strandpromenad som är perfekt för en joggingrunda i gryningen eller för en stilla promenad. Här brukar Sea Pointborna ofta träffas för att umgås och prata. Strandpromenaden bjuder på många olika vyer av det brusande havet. Invid den asfalterade promenaden finns bland annat ett område med härliga simbassänger. För strandnjutaren finns det givetvis sköna sandstränder också. Men kom ihåg att vattnet i Atlanten är betydligt kallare än i Indiska oceanen. Många framstående män och kvinnor i Sydafrika har växt upp i Sea Point.