Resor till Sydafrika för funktionshindrade, hur fungerar det?

Många går omkring med den helt felaktiga föreställningen om att bara för att en person sitter i rullstol eller är funktionshindrad på ett annat sätt så skulle det här med safari och annan äventyrsturism i till exempel Sydafrika vara en total omöjlighet. Inget kan vara mer felaktigt än så. Det finns nämligen inget som på något sätt skulle kunna förhindra funktionshindrade personer från att fullt ut uppleva precis allt som detta fantastiska land har att erbjuda sina besökare.
Det första som de allra flesta av oss tänker på när någon nämner ordet Sydafrika är nog safari och fantastiska naturscenerier med vilda djur på savannen och äventyrsbetonad turism. För en person som är totalt beroende av sin rullstol eller som måste använda sig av kryckor för att kunna röra sig är nog tanken på att kunna delta i en safari i någon av Sydafrikas nationalparker eller game reserves lika fullständigt utopisk som att landa på månen. Den naturliga reaktionen för en person som på något sätt är funktionshindrad är nog att slå bort en sådan tanke lika fort som den dyker upp.

Men vi är väldigt stolta och glada över att kunna meddela att det har skett en enorm och helt revolutionerande förändring på det området bara under de senaste åren. Det finns nämligen inte längre några som helst begränsningar för dig som kanske är helt beroende av din rullstol eller dina kryckor att på ett bekvämt och fullständigt säkert sätt få uppleva äventyr på safari och allt annat som Sydafrika, detta underbara land, har att erbjuda sina besökare.

Sydafrika ska kunna upplevas av alla oavsett vilka yttre förutsättningar man kan tänkas ha vad gäller möjligheter att kunna röra sig och att ta sig fram. Alla spännande äventyr i Sydafrika väntar på dig.