Privata reservat som gränsar till Krugerparken

Sabi Sands Game Reserve ligger på gränsen till Kruger National Park och är det mest kända viltreservat. Det är öppet mellan Krugerparken och Sabi Sands Game Reserv, det vill säga att det inte är några staket som skiljer de båda parkerna åt. Djuren kan därför gå fritt mellan dessa parker. Leoparden brukar vara den som är svårast att hitta av ”big five” men observationen av just leoparden i Sabi Sands är det som detta viltreservat är känt för.

Timbavati Game Reserve
Timbavati är nästan 60 000 hektar stort och gränsar också till Krugerparken bland annat, men också Klaserier Nature Reserv och Sabi Sand Game Reserve. Här emellan finns det inte heller något stängsel som skiljer parken åt utan djuren kan vandra fritt mellan områdena. I Timbavati upplevs naturen som oförstörd och vild eftersom att just detta område aldrig har varit speciellt befolkat så är det mycket som är ”orört”. Förutom Big Five som man också kan få uppleva här så kan man även få se djur som hyena, gepard och vildhunden som är utrotningshotade. Zebra, giraff och gnu är exempel på andra djur som är vanligt att man ser i Timbavati.

Manyeleti Game Reserve
Manyeleti erbjuder safari i en lite mer avskild miljö. Manyeleti ligger bort om de vanliga turistområdena vilket gör att du som gäst får en unik safari här. Manyeleti är omkring 23 000 hektar stort och ligger på Krugerparkens östra sida. Även här finns det inga stängsel mellan parkerna. Precis som i Sabi Sands så rör sig den svårfångade leoparden sig i detta område också. Du kommer säkerligen att få uppleva de andra djuren som utgör Big Five.

Sabi Sabi Private Game Reserve

Sabi Sabi ligger i den sydvästra delen av Krugerparken. Förutom Big Five som går att uppleva här så är parken också hem till gepard och vildhund bland annat. Parken har haft besökare ända sedan 1979, här lovas besökarna en safariupplevelse för livet.

Malamala Game Reserve

Malamala kan stoltsera med att vara både det äldsta och mest historiska privata reservatet i Sydafrika. Inte nog med det så är det också det största privata Big Five Game Reserve i Sydafrika och de första med att göra övergången från jakt till fotografisk safari. Malamala har funnits sedan 1927 och ligger utan stängsel mellan Kruger National Park och Sabi Sand Reserve. Malamala är många fotojournalisters favoritdestination.