På egen hand i Kapstaden

Upplev Kapstaden på egen hand. Ta dagen som den kommer eller följ en i förväg planerad upptäcktsfärd i Sydafrikas näst största stad. Här finns det hur mycket som helst att se, göra och upptäcka för den som likt en ensamvarg allra helst reser på egen hand, utan att behöva ta hänsyn till andra medresenärers intressen, tyckanden och tänkande. Kapstaden bjuder dig på hisnande upplevelser, spännande upptäckter och nya intryck hela tiden. Kasta loss från den grå vardagens tristess, sura chefer och jobbiga kollegor och unna dig istället några sköna, lata dagar i en pulserande storstad på andra sidan jordklotet. Kapstaden väntar på dig. Upplev staden i din egen takt.
Vem har sagt att man måste åka på en sällskapsresa för att kunna uppleva Kapstaden? Du kan lika gärna möta staden helt på egen hand. Kapstaden har nämligen hur mycket som helst att erbjuda dig som allra helst reser på egen hand och som därför allra helst undviker alla former av gruppresor och liknande. Här snackar vi nämligen om en stad som har allt man kan önska sig och lite till. Ta bara Robben Island som ett exempel. Hoppa ombord på färjan vid V & A Waterfront som tar dig ut till den berömda fängelseön där så många fångar har suttit isolerade, bland annat den politiske fången och legendaren Nelson Mandela. Här kan du bland annat titta in i den cell där han tillbringade 18 år av sitt liv.

Kapstaden bjuder även på ett sjudande nattliv i de centrala delarna av staden. Här finns det även gott om restauranger av absolut världsklass. Missa inte heller ett besök på den natursköna Godahoppsudden. Ett besök på Table Mountain är också ett måste. Du tar linbanan upp till det svarta bergets topp. Stadens historia berättas av flera olika museer.