Om du gillar sol och bad så kommer du att älska Sydafrika!

Sydafrika är ett land som mycket lätt kan sammanfattas med tre ord: Sol och bad. Om du tycker om att sola och bada på din semester så kommer du garanterat att älska Sydafrika. Här ska du få några tips om sol och bad i Sydafrika som du kan ha användning för när du sitter och planerar din nästa semester.

Det gäller dock att kunna skilja agnarna från vetet när det handlar om sol och bad i Sydafrika och att kunna veta vart man ska åka för att få ut så mycket som möjligt av sin solsemester i detta land. För även om Sydafrika präglas av ett varmt och härligt medelhavsklimat så är det inte alla gånger så att man kan hoppa ner i vattnet vid närmaste strand för att ta sig ett dopp med full behållning. Nej, om det är badstränder som du är ute efter så ska du i största möjligaste mån försöka undvika Sydafrikas västra och södra delar, det vill säga de som vetter mot Atlanten, som kan vara blåsiga och där havsvattnet är alldeles för kallt för att det ska vara tjänligt att bada och simma i. Sök dig istället mot östra Sydafrika. Här är det Indiska Oceanen som häver sig in mot stränderna med sitt betydligt varmare och mer behagliga vatten. Det finns dock vissa enstaka undantag på västkusten, till exempel Langebaan Lagoon som är en härlig lagun där man kan simma runt i mycket behagligt tempererat vatten.

Ta sikte på The Garden Route där ett pärlband av mysiga badorter och härliga stränder finns och missa inte Port Elisabeth som är en stad med många bra badstränder. Överlag så gäller det att se upp med starka havsströmmar när det handlar om bad i Sydafrika.