Några tips på vad man kan göra i Kapstaden

Vad kan man göra här? Det är nog en av de allra första frågorna en turist ställer sig när han eller hon har kommit till en plats där vederbörande aldrig har satt sina fötter tidigare. Vad kan man göra i Kapstaden? Ja, det är en fråga som de facto är ganska enkel att svara på. Det givna svaret är nämligen: Väldigt mycket. I likhet med alla andra storstäder på vår runda planet finns det nämligen hur mycket som helst att se, göra och upptäcka i Kapstaden. Den här lilla artikeln är ämnad att ge dig lite hjälp på traven. Här ska du nämligen få några tips på vad man kan göra i Kapstaden. Häng med nu så åker vi.

Kapstaden väntar på dig med massor av spännande äventyr och hisnande upplevelser. Är det din tur nu att besöka Sydafrikas näst största stad? Är det första gången som du landar i staden vid den afrikanska kontinentens sydspets? Grattis i så fall. Du kommer garanterat att få vara med om massor av spännande äventyr och upplevelser under ditt besök i Kapstaden. Här ska du få några tips om vad du kan göra där.

Robben Island – Den gamla fängelseön där bland annat Nelson Mandela satt fången är öppen för besök året runt. Färjan som tar dig dit avgår från Waterfront.

Taffelberget
– Det svarta berget söder om Kapstaden är en grymt stor turistattraktion. Linbana upp till bergets topp hittar du på den västra sidan. Var beredd på en maffig utsikt.

V & A Waterfront
– Kommersiellt eldorado modell XL nere i hamnen med massor av affärer, restauranger och allt annat mellan himmel och jord.

Stränderna
– Strandlivet är Kapstadens själ. Stränderna är många, långa och härliga. Surfing är stort här. Barer och restauranger backar upp med förfriskningar.