Några tips på sevärdheter i Kapstaden

Kapstaden är nog utan tvivel det mest populära resmålet i hela Afrika. Staden ligger mycket vackert beläget vid atlantkusten med det majestätiska Taffelberget tronande i bakgrunden och har enormt mycket att erbjuda sina besökare. Här får du en handfull tips på sevärdheter i Kapstaden.

Det finns massor att se, göra och upptäcka för dig som turist i Kapstaden, eller Mother City som staden också kallas för. Att bara strosa runt på gatorna i staden är också en mycket trevlig upplevelse. Njut av god mat och dryck till förmånliga priser och studera folkvimlet. Här ska du få några andra tips.

Taffelberget

Kliv ombord på linbanan som tar dig ända upp till toppen av Taffelberget. Här uppe får du en fantastisk utsikt över Kapstaden. Sommartid är det ett tips att du tar dig hit upp för att njuta av den fantastiska solnedgången. Det finns även vandringsleder upp på berget som låter dig få ta del av växt- och djurlivet här.

Cape Town Aquarium

Det stora akvariet i Kapstaden, som bland mycket annat har hajar som publikmagneter, ligger nere i det stora komplexet Waterfront invid hamnen och är en dokumentation av det rika marina livet i havet utanför Kapstaden. Den dagliga matningen av havets invånare brukar anses vara det mest populära inslaget här.

Josephine Mill

En kvarn som anlades av svensken Jacob Lallerstedt som var på flykt från den svenska skattmasen. Kvarnen är ett museum över hur affärer bedrevs i Sydafrika förr i tiden och har även ett trevligt fik.

Bo-Kaap

Det gamla slavområdet har en spännande och grym historia som inte lämnar någon oberörd.

District Six Museum

Detta museum berättar om Sydafrikas mörka historia med slaveri och förtryck. District Six Museum är inrymt i byggnader som ligger exakt där de före detta slavbostäderna fanns i Kapstaden.