Några populära restauranger i Kapstaden

Kapstaden är ett helt perfekt resmål för var och en som älskar god och vällagad mat. Sydafrikas näst största stad är nämligen ett eldorado i det avseendet med ett fullkomligt myller av olika restauranger som du kan välja mellan. Här finns det restauranger för precis alla typer av smaklökar. Vare sig du gillar att äta asiatiskt, europeiskt, texmex eller enligt den afrikanska kokboken så kommer du att hitta just din favorit bland Kapstadens oräkneligt många matställen. Grejen med Sydafrika är ju att här bor det människor från alla världens hörn, varför även den lokala matkulturen har kommit att bli lika internationell. Du behöver inte nödvändigtvis boka bord i förväg när du ska äta på restaurang i Kapstaden.

Det finns hur många fina och bra restauranger som helst att besöka om man befinner sig i Kapstaden och helt plötsligt blir sugen på att äta ute med klass. Prisnivån är även den mycket överkomlig så du behöver inte vara rädd för att plånboken ska behöva drabbas onödigt hårt och brutalt. Ett hett tips är att du letar reda på Kloof Street. Det är en gata med rykte om sig att vara tillhåll för de allra bästa restaurangerna i hela Kapstaden. Annars är V & A Waterfront ett annat bra ställe att ta sikte på när magen börjar kurra.

Om det är typiskt afrikanska smaker och dofter som du är på jakt efter så kan vi gärna slå ett slag för Africa Café, som är en restaurang med ett oerhört stort utbud av rätter från hela den väldiga afrikanska kontinenten. Africa Café hittar du utmed Shortmarket Street mitt i smeten i Kapstaden. Det finns naturligtvis väldigt många afrikanska restauranger i Kapstaden men även ett stort antal restauranger med kurdiska och indiska teman.

Vi önskar dig en smaklig måltid.