Några museer som du bara måste besöka i Sydafrika

Sydafrikas moderna historia är inte särskilt lång men det betyder inte att den skulle vara det allra minsta tråkig eller ointressant på något sätt. Sydafrikas historia är fylld av konflikter men är ändå berättelsen om hur det goda segrar över det onda. Landets historia speglas i en rad mycket intressanta museer som du bara måste besöka när du är i Sydafrika. Här ska du få några tips på sydafrikanska museer som är synnerligen värda ett besök.
För den som vill fördjupa sina kunskaper om Sydafrikas brokiga och konfliktfyllda historia som koloni och senare som självständig nation finns det många mycket intressanta museer att besöka när man befinner sig i landet på semester eller av någon annan anledning. Här får du några tips av oss.

Apartheid Museum i Johannesburg är ansett som det bästa museet i hela världen som avhandlar apartheidtiden i Sydafrika. Apartheid Museum tar dig med på en resa genom apartheidsystemets uppgång och fall och innehåller provocerande filmsekvenser, fotografier, texter och artefakter som alla berättar om de händelser och mänskliga tragedier som inträffade under apartheidepoken. Museet ligger i anslutning till Gold Reef City Casino strax söder om Johannesburg.

The Nelson Mandela National Museum, ofta kallat Mandela House, ligger på 8115 Vilakazi Street i Soweto och är det hus där Nelson Mandela bodde åren innan han fängslades 1962. Det är idag ett nationalmuseum till minne av mannen som blev Sydafrikas förste demokratiskt valde president.

På Paul Kruger Street i Pretoria finns The Ditsong National Museum of Natural History som är Sydafrikas främsta naturhistoriska museum med många intressanta utställningar.

För den som är intresserad av att vandra i fotspåren efter Nelson Mandela finns det många intressanta platser att besöka. Robben Island Museum berättar historien om fängelseön där Mandela satt som politisk fånge.