Mat och vin i Sydafrika – resor för verkliga finsmakare

Vinturismen i Sydafrika växer så det knakar. Alltfler matälskare och vinfantaster har fått upp ögonen för detta land och vallfärdar till Sydafrika för att kunna njuta av mat och vin av absolut bästa klass. Många reseföretag satsar numera stenhårt på att arrangera resor till Sydafrika där landets utsökta viner och mat står i centrum på ett speciellt sätt. Välkommen till ett land med världens bästa viner och en makalös matkultur, ett land som är ett verkligt eldorado för alla finsmakare!
Vi svenskar har börjat att på allvar upptäcka de viner som man producerar i Sydafrika och detta är vi i sanning inte ensamma om. Vinälskare från hela världen vallfärdar hit varje år och i takt med detta så har den så kallade vinturismen vuxit sig enormt stark i Sydafrika. Många av landets allra förnämsta vingårdar ligger på ganska bekvämt avstånd från Kapstaden vilket gör att man kan passa på att besöka flera av dem under en och samma dag. På vingården får du provsmaka av gårdens viner och du kan även få en guidad tur runt gården som ofta avslutas med en visning av vinkällaren. Du kan givetvis passa på att köpa med dig viner hem och om du lyckas tajma in ditt besök under skördesäsongen, som i Sydafrika sker under sensommarmånaderna februari och mars, så kan du även få en inblick i hur skörden av druvorna går till.

Men Sydafrika är inte bara vin i världsklass. Landet är även rena drömmen för alla som älskar god mat i alla dess många olika former. Du hittar mat från världens alla hörn här men även lokala maträtter som i princip smälter på tungan. I Sydafrika äter man kött, gärna struts och krokodil, och man ordnar ofta barbecue. En populär grillkorv är boerewors.