Malaria i Krugerparken

Krugerparken är ett lågriskområde så det är inget som bör skrämma dig från att besöka parken. Sen ska du också tänka på att de flesta myggorna inte bär på malaria och de ställen i Krugerparken där det går att övernatta sprays regelbundet.

Det kan ändå vara rekommenderat att ta antimalaria profylax, i alla fall om du ska befinna dig i parken under en längre tid. I slutet av regnperioden vilket är mellan december och april så är risken högst. Under torrperioden är risken väldigt liten, så liten att en del struntar i att ta vaccinet då och försöker istället att undvika att bli biten.

Ta gärna med dig långbyxor och någon långärmad skjorta som du kan ha på dig om du är ute under soluppgången/solnedgången då det sägs att den största risken för att bli biten är just när solen går upp och när den går ner.
Profylax går att köpa på apoteket i Sydafrika men kom ihåg att du måste ta detta en vecka innan du hade tänkt att åka in i parken.

Ta kontakt med din närmsta vaccinationscentral och få råd om riskerna när just du ska åka och vad du kan göra i förebyggande syfte.