Kruger National Park

Kruger National Park är Sydafrikas förmodligen mest berömda nationalpark. Det är dessutom en av de nationalparker i hela världen som ligger på tio i topp vad gäller antalet djurarter. Med 147 olika däggdjur, mer än 500 fågelarter och 114 kräldjursarter sopar Kruger National Park mattan med de flesta andra konkurrenter på banan.

Kruger National Park, eller Krugerparken som vi säger på svenska, är en mycket stor och enormt vidsträckt statligt ägd nationalpark som ligger i provinserna Mpumalanga och Limpopo i Sydafrika. Med en total yta som är 350 kilometer lång och 60 kilometer bred sträcker Krugerparken ut sig på 21 000 kvadratkilometer – det vill säga en yta som motsvarar staten Israel – vilket gör Krugerparken till Sydafrikas allra största nationalpark och dessutom till en av de absolut största i sitt slag i hela världen. Ett nät av bekväma bilvägar genomkorsar hela parken och det finns dessutom gott om lägerplatser här vilket gör Krugerparken till ett perfekt resmål för den som är sugen på att ge sig ut på en riktig afrikansk safari.

 

Att rulla in med sin bil i Krugerparken är som att färdas rakt in i den tecknade Disneyfilmen Lejonkungen. Här får du nämligen goda chanser att komma i närkontakt med ”The Big Five”, det vill säga lejon, elefanter, leoparder, bufflar och noshörningar i vilt tillstånd i deras naturliga miljö. Naturligtvis finns det andra djurarter här också i stil med hyenor, apor, giraffer och antiloper.

 

Krugerparken har fått sitt namn efter president Paul Kruger som grundade parken 1898. Är du intresserad av en safari här så kan du välja mellan att köra omkring själv i din hyrbil eller att boka in dig på en av de guidade safarigrupperna som finns och som leds av en kunnig guide. Krugerparken kommer att bli ett minne som du aldrig glömmer.