KaribuKenya safari

Karibu betyder välkommen på swahili, språket som talas av en majoritet av invånarna i Tanzania och Kenya och även i delar av Uganda, Kongo och Mocambique. Karibu är också ett av de första ord ni kommer att få höra och lära er när ni kommer till Kenya. Välkommen till Kenya, karibu Kenya, kommer nästan alla ni möter att säga. Vänligheten och öppenheten bland människorna i Kenya är fantastisk och det är lätt att verkligen känna sig välkommen.

De allra flesta som reser till Kenya gör det naturligtvis för att uppleva en riktig safari. I Kenyas viltrika nationalparker och reservat som t.ex. Masai Mara, Lake Nakuru, Amboseli, Laikipi och Lake Naivasha finns en fantastisk variation i natur och en djurrikedom som är svår att överträffa. Kenya har dock så mycket mer än erbjuda än safari och för den som vill resa lite bortanför de mest upptrampade stigarna finns möjligheter att bestiga Afrikas näst högsta berg; Mount Kenya, vandra i regnskogen i Aberdare, rida, vandra, forsränna och många fler äventyrliga aktiviteter.

Ta nattåget från Nairobi ner till Mombasa. Kliv på tåget i Nairobi, ät en god middag, sov en god natts sömn och vakna i Mombasa. Från den torra friska luften i höglandet i centrala Kenay kommer ni till den fuktiga värmen med doften av salt och hav vid indiska oceanen. Båe norr om söder om Mombasa hittar ni fantastiska stränder. Diani Beach, Watamu, Wasini Island, Chale Island, Malindi, välj mellan minst ett dussin platser med paradisstränder. Låt er svepas in i den tropiska värmen och bara njut. Från Kenyas södra kust tar ni enkelt båten ut till något av de marina reservaten där ni kan dyka och snorkla bland koraller i regnbågens alla färger.

Kenya var ett av de första länderna som satsade på safariturismen och ett av de mest självklara valen för er som drömmer om safari resor. Kenyas grannland Uganda är också värt ett besök på er afrikanska safari. Det går enkelt att flyga eller åka buss från Nairobi till Ugandas huvudstad Kampala och de två länderna kan kombineras på samma resa. Bussen från Nairobi till Kampala är inget för den bekväme men för er som reser lika mycket för äventyret och upplevelserna längs med vägen är det ett väsentligt billigare alternativ än flyget.

Uganda och Kenya erbjuder tillsammans möjligheten till helt unika naturupplevelser. Från att se elefanter vandrar i skuggan av det majestätiska Kilimanjaro och flera hundratusen gnuer och zebror i den stora migrationen beta på Masai Maras savann kan ni spåra schimpanser i Kibale Forest National Park och besöka bergsgorillorna i Bwindi Impenetrable Forest. Uganda är mest känt för gorillor och schimpanser naturligtvis men för den fågelintresserade bör inte missa ett besök i Queen Elisabeth National Park. I parken som ligger runt Lake Albert och Lake Edward har över 600 fågelarter skådats.