Hur mycket kostar en semesterresa till Sydafrika?

Funderar du på att åka på semester till Sydafrika? Är du på jakt efter en semesterresa till Sydafrika och vill veta hur mycket det skulle kosta att åka dit? Då ska du fortsätta att läsa den här artikeln. Här ska vi nämligen ge dig tips om hur mycket en semesterresa till Sydafrika kan tänkas kosta.

Att åka på semester till Sydafrika har på bara några år blivit otroligt populärt. Under apartheidregimen var landet under bojkott från så gott som hela världen och det var otänkbart för varje researrangör med hedern i behåll att arrangera turistresor dit. Men efter avskaffandet av apartheid och i takt med att landet har demokratiserats så har de stora turistströmmarna letat sig dit och idag är turismen den absolut största inkomstkällan för Sydafrika. En vacker natur, behagligt klimat, massor av sevärdheter och en hygglig prisnivå är bara några faktorer som gör Sydafrika till en verklig vinnare i kampen om turisterna.

Vad kostar det att åka på semester till Sydafrika? Ja, svaret på den frågan beror självklart på hur många ni är som har tänkt åka iväg och vilken typ av resa som ni har tänkt er. Tänker ni flyga i Business Class eller känner ni er nöjda med Economy Class? Vilken standard har ni tänkt er på hotellet eller kommer ni att bo på vandrarhem? Vilka sevärdheter och andra aktiviteter har ni planerat att hinna med?

Många resebolag erbjuder numera sina kunder färdiga resepaket till Sydafrika där flyg, hotell, hyrbil och en färdig resplan med aktiviteter och sevärdheter ingår. Lite grann beroende på hur länge ni har tänkt vara borta så kan en sådan resa kosta från 10 000 kronor och uppåt. Om man vill komponera sin egen resa så kan man säkert komma undan betydligt billigare än så.