Hajdykning i Sydafrika

Missa inte tillfället att stifta närmare bekantskap med vithajar under din resa till Sydafrika. Hajdykning är ett äventyr som låter dig bokstavligt talat komma i närkontakt med dessa varelser. Detta är ett helt unikt tillfälle att bota hajskräcken hos den räddhågade och att stilla nyfikenheten hos den vetgirige. Det enda som skiljer dig och hajen åt är två korta meter havsvatten och en tunn aluminiumbur.

Tillhör du dem som skrek av skräck när du såg Steven Spielbergs omtalade film Hajen? Eller väcktes din nyfikenhet på detta havens monster när du såg människans kamp mot rovfisken i den nyss nämnda filmen? Skulle du vara intresserad av att få möta en 6 meter lång vithaj öga mot öga? Hajdykning är en mycket stor turistmagnet i Sydafrika, ett land som för övrigt är begåvat med en ovanligt stor hajpopulation utmed sina kuster. Detta är ett äventyr som är som klippt och skuret både för dig som skulle vilja bota din livslånga hajskräck efter att ha skrikit sönder rösten av skräck till filmen Hajen och för dig som alltid har drivits av en nyfikenhet inför att få studera vithajar på riktigt nära håll.

Hajdykning är precis vad det låter som. Detta äventyr går ut på att du sänks ner i vattnet i en aluminiumbur iklädd full dykarutrustning och får på så sätt komma i närkontakt med en eller flera hajar. Ett av de allra bästa ställena i hela världen att dyka bland hajar är det smala sundet mellan Dyer och Geyser Island i Västra Kapprovinsen i Sydafrika, ett vattenstråk som lokalborna kallar för Shark Alley på grund av att här formligen kryllar det av tusentals vithajar och andra hajarter. Under cirka en timmes tid får du under strikt kontrollerade former den helt fantastiska möjligheten att stirra detta havens monster i vitögat.