Green Point

Green Point är namnet på en av de allra mest berömda stadsdelarna i Kapstaden. Området hittar du strax nordväst om Cape Town Central Business District. Förutom att det är ett mäkta populärt tillhåll för ungdomar så är Green Point även känt som ett centrum för Kapstadens homosexuella och lesbiska community. Bland annat finns gaykvarteret De Waterkant här. Men Green Point har mer att erbjuda än så. Mycket mer. För alla fotbollsälskare är Green Point mer eller mindre synonymt med Green Point Stadium, den jättelika arenan som bland annat blev känd under fotbolls-VM 2010 när ett antal matcher i slutspelet utkämpades här. Under boerkriget låg det ett stort fångläger på samma plats där arenan står idag.

Green Point kan till viss del jämföras med Castro – San Franciscos berömda gaykvarter – eftersom vi har att göra med den stadsdel som har kommit att bli ett centrum för Kapstadens HBTQ-befolkning. Detta beror inte minst på att gaykvarteret De Waterkant finns här. Green Point ligger mitt emellan Atlanten och Table Mountain, nordväst om Cape Town Central Business District, och kan bjuda sina besökare på mysiga restauranger, shopping och inte minst ett mycket intensivt nattliv. Är det hålligång som du är på jakt efter så kan vi varmt rekommendera dig att besöka Green Point.

Men Green Point handlar inte enbart om nöjesliv och allmänt hullabaloo. Alla som älskar fotboll förknippar nog hellre denna stadsdel med Green Point Stadium, den jättelika fotbollsarenan som byggdes inför fotbolls-VM 2010 och som – vilket kanske inte lika många känner till – de facto är byggd på samma plats där det under boerkriget fanns ett stort fångläger. Green Point Stadium har en kapacitet på 64 100 åskådare och var under VM 2010 skådeplatsen för fem gruppspelsmatcher, en åttondelsfinal, en kvartsfinal och en semifinal.

Missa inte Green Point när du besöker Kapstaden.