Drömresor till exotiska öar

Om någon jag säger ”paradiset” tänker många skandinaver nog på en korallvit strand vid ett turkost hav på någon av de exotiska öarna i Karibien, Stilla Havet eller Indiska Oceanen. Många är vi som drömmer om att resa tropiska paradis under de mörka månaderna i Sverige. Två ställen som jag tycker verkligen förtjänar epitetet tropiskt paradis är Seychellerna och Mauritius. Båda dessa öar förtjänar epitetet paradis. De inbjuder till långa promenader på vita stränder invid hav som skiftar i hundratals nyanser av turkost. Här finner ni färgsprakande korallrev med fiskar och marina djur som lyser i regnbågens alla färger. Dröm er bort till paradiset där ni kan segla på varma vågor i en intensiv solnedgång, svalka er med en kall dryck i skuggan av en palm, dyka och utforska det marina livet eller bara ligga i en solstol, andas och njuta av livet.

Seychellerna är en rad öar som ligger precis söder om ekvatorn mitt ute i den varma indiska ocean. De flesta resor till Seychellerna går till någon av de större öarna; Mahe, Praslin och/eller La Dique men för den äventyrlige finns en mängd små öar att upptäcka. Seychellerna är på många sätt förebilden för paradiset. Handen på hjärtat vem har inte drömt om att stå på de berömda vita stränderna med de karakteristiska runda klipporna som eroderat av vågorna genom årtusenden.

Oavsett om ni är en äventyrare som reser för att upptäcka eller om ni reser på er bröllopsresa för att njuta av lugn, mat, sol, bad och kärleken så är Seychellerna ett spännande resmål.

Förutom sol och bad erbjuder Seychellerna goda möjligheter till dykning, snorkling och segling. Kombinera gärna en resa till Seychellerna med safari i Tanzania eller Kenya. Börja resan med att spana efter lejon på Östafrikas vilda svann och avsluta er resa på en mjuk strand på Seychellerna. Låter det dom en dröm? Det är det men en dröm som ni kan förverkliga.

Mauritius ligger en bit söder om Seychellerna utanför Madagaskar i de tropiska delarna av Indiska Oceanen. Till skillnad från Seychellerna består Mauritius av en stor ö och ett fåtal mindre öar. De flesta resor till Mauritius går endast till huvudön men det går naturligtvis för den äventyrlige att ta sig någon av de mindre öarna. Mauritius erbjuder en avslappnad atmosfär, vackra stränder och ett varierat boende med bra hotell från mellanklass till lyxigaste lyx. Mauritius är inte så fokuserat på lyxturism som Seychellerna och i det allra mesta ett något billigare resmål.

En resa till Mauritius är inte lika lätt att kombinera med safari i Tanzania eller Kenya pga. att det är ganska dåliga flygförbindelser mellan Östafrika och Mauritius. Däremot går det direktflyg från Sydafrika till Mauritius. Varför inte kombinera er resa till Mauritius med safari i Krugerparken, golf, vinprovning i Cape Winelands och shopping och äventyr i fantastiska Kapstaden.