Camps Bay City Bowl

I likhet med alla andra internationella storstäder består Kapstaden av ett flertal olika stadsdelar, som var och en har sin alldeles egen högst personliga stil och prägel. En av de mer nobla och snofsiga delarna av Kapstaden heter Camps Bay. Det handlar om en av Kapstadens många stadsdelar som erbjuder sina besökare massor av hålligång och inte minst ett avspänt och inbjudande strandliv. Här snackar vi nämligen om kritvit sand, svalkande vågor och vajande palmer i kombination med ett intensivt, pumpande nattliv. Tio minuters bilfärd från Camps Bay hittar du berömda City Bowl, ett område som är omgärdat av Signal Hill, Lions Head, Taffelberget och Devils Peak. Ett besök i City Bowl är mer eller mindre ett måste för dig som vill uppleva victoriansk arkitektur.

City Bowl är ett område som – likt namnet antyder – är beläget som i en gryta inklämt mellan mäktiga bergsmassiv som omger området. Man skulle nästan kunna beskriva City Bowl som en amfiteater av betydligt större mått än vanligt. Det tar bara tio minuter med bil att ta sig från Camps Bay till City Bowl och man kan nog säga att det är väl investerade tio minuter för den som vill uppleva victoriansk arkitektur och allt annat sevärt som finns att ta del av i City Bowl. Området innefattar bland mycket annat Cape Town Central Business District (CBD), hamnen och The Companys Garden. Från hamnen eller från något av de berg som omger City Bowl kan du utan större svårigheter se den gamla fängelseön Robben Island, en bit ut i Table Bay, där Sydafrikas mer eller mindre helgonförklarade legendar Nelson Mandela satt fången under nästan 30 år.

City Bowl innefattar dessutom inte mindre än 13 andra stadsdelar i Kapstaden, bland dem District Six, Woodstock och Higgovale. Du måste bara besöka City Bowl.