Att tänka på när du ska hyra bil i Sydafrika

Sydafrika är ett land som är perfekt att uppleva och upptäcka på fyra hjul. Se därför till att hyra bil när du är här. Självklart finns det mycket som man bör tänka på när man ska hyra bil i Sydafrika. Här ska du därför få några små men värdefulla tips som du kan ha med dig i bakfickan i samband med att du ger dig ut på vägarna.
Det finns vissa saker som det är viktigt att tänka på när man hyr bil utomlands. Dessa råd gäller självklart inte enbart Sydafrika utan kan ses som generella råd inför varje utlandsresa när man ska använda sig av hyrbil.

Hyr din bil hemifrån i samband med att du bokar din resa. De allra flesta reseföretag kan nämligen erbjuda fina och prisvärda paketlösningar där hela klabbet, allt från själva flygresan och hotell till hyrbil och färdiga resrutter, ingår. Här finns det tusenlappar att tjäna.

När man hyr bil och kör runt på egen hand i Sydafrika så kan det vara bra att tänka på att alltid ha bildörrarna låsta. Detta av rena säkerhetsskäl, även om risken för så kallad ”bilkapning” inte alltid är så akut överhängande som det ofta kan låta i media.

Kör inte mer än nödvändigt efter mörkrets inbrott men var inte heller överdrivet orolig att rulla in i en stad på kvällen guidad av GPS.

Lämna aldrig din hyrbil obevakad och se till att aldrig ha något av värde synligt i bilen när den står parkerad.

Skador på däck eller bilrutor ingår inte i grundförsäkringen utan måste täckas med extraförsäkringar.

Flera hyrbilsföretag i Sydafrika har sedan förra året utfärdat ett förbud mot att deras bilar körs genom Swaziland. Det kan bli riktigt dyrt om du inte skulle efterleva detta förbud.