Att åka på safari i Sydafrika

Missa inte möjligheten att få uppleva det afrikanska djurlivet på nära håll genom att åka på safari i någon av Sydafrikas nationalparker och game reserves. Det är en enorm upplevelse som du aldrig kommer att glömma.

En av de allra största industrierna i Sydafrika är den så kallade safariturismen som har vuxit fram till stor del tack vare de helt fantastiska naturtillgångarna som landet har inom sina egna gränser. Ordet safari är lånat från swahili och betyder något i stil med ”att befinna sig på resande fot”. De allra flesta tänker nog på vita män med tropikhjälm och kakibyxor som tillsammans med infödda bärare tränger sig fram genom Afrikas urskogar när de hör ordet safari nämnas, men riktigt så stereotypiskt är det faktiskt inte att åka på safari. En safari i någon av Sydafrikas nationalparker eller game reserves kan de facto se ut på hundratals olika sätt.

Att ge sig iväg på en safari i Sydafrika är en helt enorm upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Det är ett himlastormande äventyr som bland mycket annat kommer att ge dig chansen att med egna ögon få se ”The Big Five”, det vill säga de fem största djurarterna i Afrika, i livs levande tillstånd i deras egen miljö. ”The Big Five” syftar på de fem djurarterna som lever på Afrikas savanner. Vi snackar alltså om elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. Självklart så kommer du att få se mängder med andra vilda djur på din safari också. Djurlivet i sydafrikanska nationalparker och game reserves är nämligen enormt rikt.

Du kan välja mellan att åka på safari i grupp, i sällskap med en kunnig guide eller att ge dig iväg ensam i din bil. Det finns även möjlighet att övernatta på safari. Du väljer helt själv.