Åka tåg i Sydafrika

För den som vill färdas bekvämt och lyxigt genom Sydafrika framstår tåget som ett alldeles utmärkt alternativ. Att resa med tåg i Sydafrika är att resa med komfort av allra bästa märke. Tågresor i Sydafrika är nämligen lyx på högsta nivå. Luta dig tillbaka i sätet och njut av det enastående vackra landskapet som susar förbi utanför tågfönstret. Det finns flera tågoperatörer att välja mellan i Sydafrika.
Rovos Rail och Blue Train är två av de allra största operatörerna på den sydafrikanska tågmarknaden. Deras tågset kännetecknas av bekvämlighet och service och inredningen bär anor ända från kolonialtiden. Att kliva ombord på ett tåg som navigeras av Rovos Rail eller Blue Train är som att kliva rakt in i en filmscen ur en film med Agatha Christies deckare Miss Marple. Här finns det inget som saknas eller som har lämnats åt slumpen. Överlag är detta med att resa med tåg i Sydafrika något som alltid har omgärdats med högsta tänkbara standard och lyx. Det är i princip att likna vid Grand Hotel på räls. Men smakar det så kostar det givetvis också.

Hoppa ombord på tåget mellan Kapstaden och Pretoria eller rulla iväg med ett av tågbolaget Shongololos safaritåg. Du kan även med fördel anlita tåget för att kunna ta dig till den där golfbanan som du har siktat in dig på. För de riktiga äventyrarna som i sann anda a la doktor Livingstone vill korsa hela den afrikanska kontinenten finns det även tåg som grejar det åt er.

Ett annat lite billigare tågalternativ är att resa med Premier Classe som är Sydafrikas motsvarighet till SJ. Sträckan Kapstaden-Port Elizabeth kostar till exempel motsvarande 725 SEK och tar ett dygn i anspråk, men då ingår alla måltider i priset.

Passa på att upptäcka Sydafrikas vackra natur från tågfönstret.